Care sunt avantajele unei mașini electrice?  Mașini Electrice  admin  03-Feb-2023 21:40  0  412 vizualizări

konaev.jpg

În general, vehiculele electrice sunt o alegere ecologică și economică pentru cei care doresc să reducă impactul asupra mediului și să economisească bani pe termen lung. Cu tehnologia în continuă evoluție și creșterea interesului pentru vehiculele electrice sigur o să vedem o creștere semnificativă a acestora pe drumurile din întreaga lume în anii următori.

Iar avantajele unui autoturism electric încet, încet va depași dezvantajele. Prețurile sigur vor scădea, autonomia mașinilor electrice va crește iar ajutorul de tip Programul Rabla de la stat va duce in următorii ani la un boom al electricelor.

În continuare vă prezentăm avantajele unei mașini electrice:

   1. Emisii zero - Vehiculele electrice nu produc emisii de gaze poluante, ceea ce înseamnă că au un impact minim asupra mediului.

   2.  Costuri reduse de funcționare - Energia electrică este, în general, mai ieftină decât combustibilii fosili, astfel încât costurile de funcționare ale unui vehicul electric sunt, de obicei, mai mici decât ale unui vehicul cu combustie internă.

   3.  Performanță silențioasă - Motoarele electrice sunt mult mai silențioase decât motoarele cu combustie internă, ceea ce înseamnă că conducătorii pot avea o experiență mai liniștită în timp ce se deplasează.

   3.  Accelerare puternică - Motoarele electrice oferă o putere instantanee, ceea ce înseamnă că vehiculele electrice pot avea o accelerare mai puternică decât modelele cu combustie internă.

   4.  Încărcare convenabilă - Majoritatea vehiculelor electrice pot fi încărcate la domiciliu sau prin intermediul stațiilor publice de încărcare rapide.

   5.  Fără probleme mecanice - vehiculele electrice au mai puține componente mecanice complexe decât modelele cu combustie internă, ceea ce înseamnă că au nevoie de mai puține întrețineri și reparații.

   6. Impozite mai mici - în prezent impozitele și taxele locale sunt mult mai mici pentru autoturismele electrice față de cele pe benzină sau motorină.

   7.  Taxa de parcare 0 - în București dar și în alte orașe mașinile electrice beneficiază de parcare gratuită în în parcările publice administrate de primarii.

   8. Revizii mai ieftine - costul unei revizii la mașinile electrice este mult mai mic, nu trebuie schimbat uleiul, filtrele de combustibil si ulei. De exemplu, la un Hyunday Kona electric prima revizie constă într-o serie de verificari mecanice, electrice (diagnoza/calibrări) + stand frane și suspensie iar prețul reviziei este de 418 lei.

Evaluare 2.59/5
Evaluare: 2.6/5 (64 voturi)
View this article in PDF format Print article
Nu suntem responsabili pentru conținutul comentariilor. Comentariile care nu sunt de bun simț vor fi șterse.
Autor Thread

Publicitate