Tipuri de stații de încărcare pentru mașini electrice  Mașini Electrice  admin  23-Jan-2023 22:00  0  423 vizualizări

chargeev.png

Timpul de încărcare a unei mașini electrice variază în funcție de puterea stației de încarcare (de exemplu la o statie publica de putere mare 50-120 kWh poti incarca in maxim o ora), capacitatea bateriei (cu cat este mai mare cu atat se va incarca mai greu) si puterea incarcatorului utilizat, un tip de cablu de incarcare care suporta o tensiune de 380V va incarca mai rapid bateria.

Există mai multe tipuri de stații de încărcare pentru mașini electrice, inclusiv:

  1. Stații de încărcare acasă: Acestea sunt instalate în garajul sau în curtea dumneavoastră și vă permit să încărcați automobilul dvs. electric acasă.

    Timpul de incarcare la aceste statii este destul de lent, puterea acestor statii poate de exemplu de 2.3kw sau 3.7kv (incarcare AC) iar incarcare completa a bateriei poate dura pana la 48 de ore in functie de marimea acesteia.

  2. Stații de încărcare publică: Acestea sunt disponibile în diferite locații publice, cum ar fi parcări, benzinării și mall-uri și vă permit să încărcați mașina electrică când sunteți în afara casei.

  3. Stații de încărcare rapide: Acestea oferă o rată de încărcare mai rapidă decât stațiile de încărcare standard și sunt adesea utilizate pentru a încărca mașinile electrice în timp ce sunteți în călătorie.

  4. Stații de încărcare ultra-rapide: Acestea oferă cele mai rapide rate de încărcare și sunt utilizate pentru a încărca mașinile electrice în cel mai scurt timp posibil, cel mai adesea în călătorii lungi sau în cazul în care aveți nevoie să o folosiți imediat dupa.

In functie de tehnologia folosita, stațiile de încărcare pot fi clasificate in: AC (Alternating Current) și DC (Direct Current) și difera in ceea ce privește viteza de incarcare și costurile.

Evaluare 2.94/5
Evaluare: 2.9/5 (79 voturi)
View this article in PDF format Print article
Nu suntem responsabili pentru conținutul comentariilor. Comentariile care nu sunt de bun simț vor fi șterse.
Autor Thread

Publicitate